}

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πανελλαδικές: Λογοτεχνία για όλους - 6 πλέον τα πεδία


Έξι επιστημονικά πεδία, δημιουργεί η είσοδος της Πληροφορικής στις πανελλαδικές εξετάσεις ενώ ο εξοβελισμός της Λογοτεχνίας δεν πέτυχε και πλέον το μάθημα παραμένει ως εξεταζόμενο συνδυαστικά με τη Νεοελληνική Γλώσσα για τους υποψηφίους όλων των επιστημονικών πεδίων.

Οι αντιδράσεις των επιστημονικών ενώσεων, των βουλευτών της αντιπολίτευσης έπιασαν τόπο καθώς το Υπουργείο πείστηκε να διατηρήσει τη Λογοτεχνία ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα συνδυαστικά με τη Ν.Γλώσσα για τους υποψηφίους όλων των επιστημονικών πεδίων.


Έξι πλέον τα επιστημονικά πεδία


Οι μαθητές της Γ' τάξης Ημερήσιο και Δ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι αργότερα της 20ης Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνουν οριστικά την Αρχική Δήλωση Ομάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού, που έχουν υποβάλει στη σχολική τους μονάδα προ της λήξης του προηγούμενου διδακτικού έτους. Κάθε μαθητής επιλέγει μια (1) Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης, που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα Επιστημονικά Πεδία Σχολών και Τμημάτων που επιθυμεί την εισαγωγή του. Ο μαθητής με τα μέχρι στιγμής δεδομένα επιλέγει τα Τμήματα ή τις σχολές που ανήκουν σε ένα Επιστημονικό Πεδίο.Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την κατανομή των Τμημάτων. Ωστόσο αυτό που φαίνεται να έχει κλειδώσει, σύμφωνα και με πληροφορίες μας είναι η κατανομή των στρατιωτικών σχολών στο σύνολο των επιστημονικών πεδίων ανάλογα με το γνωστικό τους αντικείμενο. Για παράδειγμα το ΣΣΑΣ Οικονομικό θα    ενταχθεί στο πεδίο των οικονομικών –κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου