}

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Α Λυκείου - Η νέα ρύθμιση για την προαγωγή

Η προ και μετά ρύθμισης προαγωγή!
Νέα ρύθμιση για την προαγωγή των μαθητών της Α' Λυκείου κατατέθηκε στη Βουλή από τον  υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, με την οποία μειώνονται ακόμη περισσότερο οι μαθητές που μένουν μετεξεταστέοι για τον Σεπτέμβριο.
Με την προηγούμενη ρύθμιση απαιτείτο η επίτευξη μέσου όρου ετήσιας επίδοσης στους κλάδους μαθημάτων της Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών τουλάχιστον δέκα (10). Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι δεν ευνοήθηκε μεγάλος αριθμός μαθητών, από τους περίπου 20.000 που θα παραπέμπονταν σε νέα εξέταση τον Σεπτέμβριο, γι΄αυτό το υπουργείο Παιδείας άλλαξε τη σχετική ρύθμιση.
Ισχύει λοιπόν ότι για να προαχθεί ο μαθητής της Α' Λυκείου στην επόμενη τάξη θα πρέπει να έχει:  1) γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα στους κλάδους Ελληνικών και Μαθηματικών και 2) να έχει τουλάχιστον 8 στα υπόλοιπα. 
Αν δεν υφίστανται τα παραπάνω τότε η νέα ρύθμιση μπαίνει εδώ και ορίζει ότι θα πρέπει ο μέσος όρος στα 8 κλαδικά μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών να είναι τουλάχιστον 12,5 και να έχει όμως τουλάχιστον 8 στους κλάδους Ελληνική γλώσσα και Μαθηματικά. 
Τα 8 μαθήματα από τα οποία θα πρέπει να προκύψει ο μέσος όρος του 12,5 από την προφορική και τη γραπτή βαθμολογία είναι: Άλγεβρα, Γεωμετρία, Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία, Φυσική, Χημεία και Βιολογία.



.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου